Laatst bijgewerkt op 15/08/2017 21:56
World Darts Federation

WDF World Cup Men Teams 1995

Messe, Basel
Van: woensdag 4 oktober 1995
Tot: zaterdag 7 oktober 1995

Met een record aantal inschrijvingen van 40 herenploegen ging de tiende WDF World Cup in het Zwitserse Bazel van start. Met dit prachtige aantal konden WDF voorzitter Peter McMenamin en SDA-President Felix Degen al van een succes spreken nog voor de eerste pijl was geworpen. Niet alleen de kwantiteit was aanwezig ook de kwaliteit ging steeds verder omhoog. Er zijn blijkbaar geen “zwakke broertjes” meer onder de dartscollega’s.

In het team event stond Wales in de halve finale, zij hadden België in de kwartfinales verslagen met 9-6. Ook de verrassende Denen reikten tot de laatste vier nadat zij de Schotten uitschakelden. De halve finales werden gecompleteerd door Australië en natuurlijk de favorieten uit Engeland. In de eerste halve finale tussen Wales (Martin Phillips, Eric Burden, Sean Palfrey en Richie Burnett) en Denemarken (Per Skau, Frede Johansen, Stig Jorgensen en Torben Christensen) ondervonden de Welshmen weinig tegenstand van de Scandinaviërs en wonnen met 9-3. Ook Engeland (Martin Adams, Andy Fordham, Ronnie Baxter en Steve Beaton) stootten makkelijk naar de finale door met 9-1 van de Australiërs (Russell Stewart, Wayne Weening, Graham Hunt en Darren Webster) te winnen. Stewart was de enige Australiër die een leg pakte tegen Fordham.

De finale ging gelijk op tot 2-2, maar dan namen de Engelsen een 8-2 voorsprong. Even kon Wales de nederlaag nog uitstellen door winst van Palfrey op Beaton en Burden op Baxter, maar vervolgens pakte Beaton tegen Burnett in 18 darts het negende punt. Het team event was daarmee een prooi voor Engeland.

Gespeelde finales