WDF World Cup Men Singles 1995

Met een record aantal inschrijvingen van 40 herenploegen ging de tiende WDF World Cup in het Zwitserse Bazel van start. Met dit prachtige aantal konden WDF voorzitter Peter McMenamin en SDA-President Felix Degen al van een succes spreken nog voor de eerste pijl was geworpen. Niet alleen de kwantiteit was aanwezig ook de kwaliteit ging steeds verder omhoog. Er zijn blijkbaar geen “zwakke broertjes” meer onder de dartscollega’s.

In het singles toernooi was het Engelse overwicht heel wat minder dan in de andere events. Bij de laatste 32 verloren zowel Andy Fordham, Ronnie Baxter als Steve Beaton hun wedstrijd zodat alleen Martin Adams overbleef bij de laatste zestien. Daar klopt hij Sean Palfrey (Wales) met 4-1.

In de kwartfinales vonden we verder ook nog Wayne Weening en Graham Hunt uit Australië, Richie Burnett en Eric Burden namens Wales, Roger Carter (USA), Stig Jörgensen (Denemarken), en Andreas Kröckel (Duitsland). De grote verrassing in de kwartfinale was het verlies van Richie Burnett tegen Roger Carter met 4-2. Martin Adams had het niet makkelijk tegen Wayne Weening 4-3, maar won wel. Graham Hunt won eveneens met 4-3 tegen Stig Jörgensen en Eric Burden plaatste zich als laatste voor de halve finale door met 4-1 Andreas Kröckel uit te schakelen.

De halve finale tussen Eric Burden en Roger Carter eindigde in 4-0 na legs in 16-, 14-, 15- en 15 darts voor Burden. Dit lijkt een “walk over” maar Carter stond telkens op een dubbel, hij kreeg alleen geen kans. De wedstrijd tussen Graham Hunt en Martin Adams werd een ware thriller. Bij een 3-3 stand stond Adams te wachten op een dubbel met Hunt op 151. De Australiër gooit de triple 20 en de triple 17, maar gaat vervolgens richting de bull, die hij op een haar na mist. Adams wist niet wat hij zag, maar maakte dankbaar gebruik van de misser van zijn tegenstander. Na afloop zou Hunt verklaren dat hij op het schrijfbord 161 meende te zien staan.

De herenfinale tussen Adams en Burden was spijtig genoeg minder spannend. Eric Burden had twee dagen fantastische dingen laten zien en ook Martin Adams was goed in vorm, de finale zou eenzijdig worden. Adams zette direct de toon met een 120 finish in 15 darts. Eric Burden miste in de volgende leg drie pijlen op zijn dubbel, waar Martin dankbaar gebruik van maakte. Met opnieuw een 15 darter bracht Martin de score op 3-0, waarna Burden de volgende leg in 18 darts won. In de vijfde leg krijgt Burden met zijn twaalfde pijl kans om via bullseye 121 uit gooien, maar hij raakt de enkele bull. Adams op dubbel 20 gooit met zijn eerste pijl raak en pakt voor zichzelf en zijn land de World Cup singles titel.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Van: woensdag 04 oktober 1995 Tot: zaterdag 07 oktober 1995