Laatst bijgewerkt op 15/08/2017 21:56
World Darts Federation

WDF Europe Cup Ladies Pairs 1992

Planet Funfun, Kerava
Van: woensdag 21 oktober 1992
Tot: zaterdag 24 oktober 1992

Van 22 tot 25 oktober werd Europa Cup VIII gehouden in het Finse Kerava. Vijftien landen namen deel bij de dames. Normaal had deze Europa cup moeten worden gespeeld in het Spaanse Granada, maar de Spaanse Darts Federatie liet verstek gaan en de Finse Darts Organisatie sprong in de bres om het toernooi toch door te kunnen laten doorgaan. De vraag bij dames was of het Engelse dames duo bestaande uit Sue Edwards en Sharon Colclough hun land voor de vijfde opeenvolgende maal de overall titel kon brengen.

In de koppels werd, net zoals bij de heren voor het eerst in poules gespeeld. De landen werden over vier groepen verdeeld en de eerste van iedere groep ging door naar de halve finales.

In Groep A werden de Engelse dames winnaar door Noord-Ierland en Frankrijk te verslaan. In Groep B plaatste Denemarken (Gerda Pedersen en Lene Mikkelsen) zich ten koste van Duitsland, Republiek Ierland en Finland. In Groep C kregen we een play-off tussen drie landen die elk 2 punten hadden. Deze play-off werd gewonnen door de dames uit Wales (Sandra Greatbatch en Rhian Speed) ten faveure van de dames uit Noorwegen en Schotland. De Zweedse dames werden laatste in deze groep. Groep D werd gewonnen door het damesduo uit Nederland (Francis Hoenselaar en Kitty van der Vliet) zij eindigden boven België, Italië en Zwitserland.

In de halve finale waren het de Britse dames die de boventoon voerden. Engeland won met 4-2 van Denemarken en Wales versloeg Nederland met 4-0. De titelverdedigsters Sue Edwards en Sharon Colclough verloren de finale van Sandra Greatbatch en Rhian Speed uit Wales met 4-2

Gespeelde finales