Laatst bijgewerkt op 15/08/2017 21:52
Professional Darts Corporation

Players Championships

In 2003 wordt ter nagedachtenis aan PDC Official Bobby Bourn een toernooi georganiseerd in Blackpool voorafgaand aan de World Matchplay. Er komt een flink prijzengeld op te staan en dat blijkt een groot succes. In die jaren werden de meeste PDC rankingtoernooien nog zeer onregelmatig georganiseerd onder vele verschillende namen en met vele verschillende organisatoren. Dit toernooi bleek de opstap te zijn naar een nieuwe structuur waarbij de PDC zelf de organisatie en het prijzengeld in handen hield. De eerste editie van de Bobby Bourn memorial werd gewonnen door Phil Taylor, hij versloeg John Part in de finale.

In het tweede jaar investeerde met name de spelersvakbond van de PDC (PDPA) om dit circuit uit te bouwen. Dat jaar verschenen er al vijf PDPA Players Championships op de kalender. Deze toernooien werden een groot succes en al snel breidde de PDC dit circuit uit. In 2010 waren er maarliefst 37 Players Championships.

Met de invoering van de EuroTour in 2012 verdwenen de Players Champioships op het Europese vasteland en worden er de laatste jaren nog 20 gehouden, allemaal in Groot-Brittannië en Ierland.

Gespeelde toernooien