Laatst bijgewerkt op 04/03/2017 23:53
Professional Darts Corporation

Grand Slam of Darts

Aankomende seizoen 2017:
  • {dn} {dl}
  • {hn} {hl}
  • {mn} {ml}
  • {sn} {sl}
Van: zaterdag 11 november 2017
Tot: zondag 19 november 2017
Regerend kampioen:
Regerend kampioen van Grand Slam of Darts 2016
Fotograaf: Lawrence Lustig/PDC
Netherlands Michael van Gerwen

In het voorjaar van 2007 kondigt de PDC dit nieuwe toernooi aan, waarvan de eerste editie in het najaar van datzelfde jaar wordt gespeeld. De PDC opent met liefde de deuren voor de topspelers uit de BDO, onder de noemer Grand Slam of Darts. Alle finalisten van de televisietoernooien gehouden in de twee voorafgaande jaren (zowel door PDC als BDO georganiseerd) plaatsen zich voor dit toernooi. Aangevuld met de halve finalisten van de beide wereldkampioenschappen gehouden in de eerder genoemde periode. Het toernooi, dat in Wolverhampton wordt gehouden, is daarmee waarschijnlijk wel het sterkst bezette toernooi ter wereld.

De kwalificatie eisen veranderen door de jaren heen enigszins, maar de grootste wijziging is in 2015 als het toernooi gaat meetellen voor de Order of Merit van de PDC.

Van de tien gespeelde edities wint Phil Taylor er zes. In 2010 wint Scott Waites als enige BDO speler de titel. In 2012 verliest Michael van Gerwen in een zinderende finale van Raymond van Barneveld. In 2015 pakt MVG voor de eerste keer de titel, welke hij een jaar later met succes verdedigt.