German Darts Masters (WS) - 2018 Fotograaf: Lawrence Lustig/PDC Mensur Suljovic
Kwartfinalisten
£2,500
Laatste 16
£1,250

De German Darts Masters van 2018 vestigde al een record toen er nog geen enkele pijl richting het dartbord was gevlogen. De Veltins Arena in Gelsenkirchen, normaal gesproken het stadion van voetbalclub Schalke 04, was gevuld met het recordaantal van 20.000 toeschouwers. Het toernooi werd op 25 mei in één dag afgewerkt wat ook een noviteit was voor een World Series toernooi. Het evenement dat dus op voorhand al de geschiedenisboeken in ging werd gewonnen door Mensur Suljovic. De Oostenrijker won daarmee zijn tweede grote televisietitel door Dimitri Van den Bergh, de sensatie van het toernooi, in een eenzijdige wedstrijd met 8-2 te kloppen.

Suljovic had in de halve finale in Gelsenkirchen al geen kind aan Peter Wright. De Schot leek veel last te hebben van tocht op het podium, maar Suljovic was de omstandigheden meester en deelde met een 8-2 zege een ferme klap uit. In de kwartfinale ging het een stuk moeizamer bij The Gentle, maar een nipte zege op Rob Cross was genoeg. Wright schakelde Raymond van Barneveld in een vijftiende en laatste leg uit.

De Duitse toeschouwers zagen dat al hun lokale helden, acht in totaal, al in de eerste ronde werden uitgeschakeld. Dimitri van den Bergh maakte daarbij de meeste indruk door Martin Schindler met een gemiddelde van bijna 110 te vernederen. De toppers troffen elkaar dus in de kwartfinale, waarbij Van den Bergh zijn topvorm verder etaleerde door Michael van Gerwen uit het toernooi te wippen. Ook in de halve finale bleef het sprookje van de jonge Belg maar voortduren, want ook Gary Anderson bleek niet bij machte om van The Dreammaker te winnen.