Brisbane Darts Masters (WS) Fotograaf: Richard Walker/PDC Rob Cross
Kwartfinalisten
£2,500
Laatste 16
£1,250

Tussen 17 en 19 augustus werd er voor het eerst een World Series toernooi gespeeld in Brisbane. De eerste editie van de Brisbane Darts Masters werd gewonnen door Rob Cross, die in een finale van hoog niveau te sterk was voor Michael van Gerwen: 11-6. De Engelse wereldkampioen van 2018 voegde daarmee voor de eerste keer een World Series titel toe aan zijn palmares.

Voltage werd toernooiwinnaar door een aantal solide wedstrijden af te leveren. Tegen Tim Pusey won hij met 6-2 en hoefde hij nog niet voluit te gaan, maar in de kwartfinale tegen Corey Cadby en de halve finale tegen Peter Wright liet Voltage zien wat hij kan. Het jonge Australische talent kwam er scorend niet aan te pas bij Cross (10-4), waarna de Engelsman in de halve finale een lesje finishen gaf aan Peter Wright door elf van zijn vijftien pijlen op een dubbel raak te gooien: 11-8.

Van Gerwen bereikte de finale door eenvoudige overwinningen op Mark Cleaver en Kyle Anderson en een zwaarbevochten zege op Raymond van Barneveld. Cleaver werd met 6-2 aan de kant geschoven, waarna de Australiër Anderson op eigen terrein met 10-3 werd geklopt. In de halve eindstrijd tegen Raymond van Barneveld ging het lang gelijk op, maar in de slotfase van het duel trok MVG de winst naar zich toe: 11-9.