Blog Angela van Hees

Darters in een Olympisch jasje

Gepubliceerd op 29 augustus 2016
Iedere 4 jaar komt de discussie weer opladen want dan is er ineens een hele groep die darten als olympische sport wil. Steeds als er weer Spelen zijn, maar daarna op de momenten dat het moet hoor je er niemand meer over. Het bowlen is nog dichterbij geweest om in aanmerking te komen voor Tokio 2020 dan darts. Waarom? Die maken er meer werk van en staan in 2014 al vooraan om er in 2020 bij te zijn. Verwacht niet dat we met nu zeiken er in Tokio darts bij hebben. Begin er dan aan en maak het af, ga door tot het inderdaad gelukt is. Dat lukt niet met alleen eens in de 4 jaar zeiken, dat lukt alleen door de schouders eronder te zetten en er werk van te maken.
Logo Olympic Games

Zelf ben ik dol op de spelen en heb ik alles gevolgd met de wallen op mijn knietjes. Ik zette de wekker niet alleen voor Daphne Schippers, ook voor Usain Bolt, Churandy Martina en Ranomi Kromowidjojo en Peter Muller werd de wekker gezet, om er maar een paar te noemen. Hoe dol ik er ook op ben, op een bepaald punt gingen mijn gedachten toch uit naar het darten.

Het begon allemaal bij het turnen, om precies te zijn bij de heren. Bij de onderdelen vloer, voltige en bij de meerkamp kwam ik steeds de naam van de Engelsman Max Whitlock tegen. U hoort het goed, Whitlock, een tovenaar aan de toestellen want hij haalde een paar gouden medailles op. En dan krijg je van die beelden. Ineens zie je dan toch geen Max maar Simon op de vloer van die potsierlijke sprongen maken ik zie dat dan helemaal voor me. Simon Whitlock in een turnpakje op de Spelen, prachtig toch?

Dan wil ik er toch even verder induiken want dan zullen er meer bekende knapen zijn, kan niet missen toch? Komen we bij het atletiek programma en ja hoor weer een bingo nu is het de achternaam Taylor die de aandacht trekt en weer een gouden medaille winnaar. De Amerikaan Christian Taylor won het hinkstapspringen. En dat zie ik natuurlijk helemaal goed voor me een Phil Taylor, zeker gezien zijn huidige leeftijd met een schattig ouderdomsbuikje hink-stap-spring! Zou toch prachtig zijn of niet mensen?

Maar laten we eens in eigen land kijken. Weet u het nog in Beijing. Inge Dekker won daar met de 3 andere golden girls mooi goud op de 4x100 meter vrije slag. En dan kom je al snel bij Jan Dekker uit natuurlijk dat zie je ook wel voor je natuurlijk…zeker als we de Dries Roelvinkbroek in het oranje erbij denken. Dat is niet eens zo raar want in de laatste jaren van keizer Popov toen hij langzaam geklopt werd door Pieter van den Hoogenband, toen zwommen ze nog in van die belachelijke broekjes. Kunnen we allemaal zo een beeld van krijgen niet waar?

Weet u dat opstootje nog tussen Gerwyn Price en Adrian Lewis? Dat gekibbel op twitter waar zelfs een boks parodie op gemaakt werd. Nou dat beeld mag u springlevend houden hoor. Er is namelijk een Australische bokser genaamd Daniel Lewis en dat zie je dan toch helemaal voor je Adrian Lewis in de ring. Jammer genoeg kan de ene Lewis beter darten dan dat de bokser boksen kan want die werd 9e en Lewis natuurlijk al 2 keer wereldkampioen.

Maar de grappigste bewaren we voor het laatst. Mensen die het snelwandelen kennen weten dat die gasten nogal apart lopen. Het hobbelt aparter op en neer dan een heupwiegend fotomodel met een dood dier rond de nek. Hou dat beeld van dat gehobbel vast en dan die armpjes er krampachtig bij die in de pas op en neer gaan. En denk dan aan King. Engeland vaardigde dit jaar onder andere Dominic King af voor de Olympische discipline 50km snelwandelen. Ging hem niet al te best af hoor want hij had slechts 7 man achter hem in het hele deelnemersveld, en dat was een flinke lijst. Ziet u het dan ook voor, dat beeld van een snel wandelende Mervyn King? Ik krijg bij het idee al een grotere glimlach dan Churandy Martina die 5e word op een honderdste van het brons op de 200 meter. Ik zie dat helemaal voor me met zo’n hip pakje en die armpjes erbij, Mervyn King aan de snelwandel!

Reacties